DRAFT : CONTEST GAMPANG

Assalamualaikum..

hari ini gua bosan, gua juga bosan dengan budak budak yang nak duit raya dari gua. Gua tahu la gua ni pemurah dan kacak, jangan lah ambil kesempatan dekat gua. OK macam nie lah, gua ingat nak buat satu contest teka lagu, sebagai salah satu cara meringankan beban makcik makcik yang sibuk mintak gua duit raya. Tapi pakcik pun boleh kalau nak join.

gua tak nak bagitahu hadiah dia berapa, tapi hadiah dia duit yang bukan senang orang nak bagi. Kepada yang takut gua tipu boleh tarik diri awal awal tak payah semak semak sini.

ini draft jea. jangan pergi pandai pandai teka lagu kat sini. Kalau nak teka jugak pergi cari hadiah sendiri nanti.








perlukan flash player untuk browser lu orang sebab gua guna flash player untuk play MP3 tu nanti, internet connection pulak kena make sure steady sebab perlukan sedikit buffering macam youtube.
Ala...lu orang punya connection mesti mantap kan, apa ada hal?....


nanti kalau lu orang nak join kena teka lebih kurang macam nie dia punya senang. Cuma lagu tu akan gua cut pada part part selama beberapa saat, yang boleh buat lu orang tak tidur malam memikirkan artis dan tajuk lagu tersebut...ala, macam kat radio la. 

Tapi serius lagu lagu yang gua akan letak adalah sangat rare tapi masih berperikemanusiaan; atau dalam erti kata lain tak keluar radio sangat. So that hadiah dia pun gua akan pastikan berbaloi.

so berapa orang nak join nie?..[respon kat komen]

kalau tak ada siapa yang nak join gua buat duit lebih nie pergi shoping je.

lu orang boleh bagitahu kat kawan kawan lu orang pasal contest gampang nie. Dibenarkan meniru, perbincangan  dan macam macam skill yang lu orang pernah apply dalam exam hall.

tapi gua TAK LETAK syarat follow blog gua dulu baru boleh join. Itu contest mencapap macam tahi. 

Lu nak follow ke tak nak follow ke, lu nak join lu join je la.

sorang boleh teka sekali je dengan ID blog. Kalau tak ada ID blog boleh sertakan sekali link facebook lu orang.

oleh kerana follower blog gua ada 44 orang. jadi selagi blog contest nie tak dapat respon dari 44 orang yang berbeza maka contest masih open lagi.

dan 15 hari selepas feedback yang ke 44 gua dapat baru gua tutup contest nie dengan memoderatekan semua jawapan lu orang yang diisi di ruangan komen.

link contest akan gua taruk dekat TAB atas tu nanti.

ok?...ok kan?...mantap kan?...tunggu gua edit 6 Mp3 misteri tue, bila dah siap baru gua announce contest dah start.

gua akan ambik satu pemenang je. number dua dengan tiga gua bagi topup dah la yer.

pemenang pertama yang tampil dengan jawapan yang tepat akan gua declare sebagai pemenang,
tempat ke dua yang dapat teka hampir tepat begitu juga tempat ke tiga. tempat ke empat boleh cuba lagi next contest.

sebarang pindaan peraturan akan gua udatekan kemudian...

kawan kawan dan kerabat rapat gua macam Kay tak boleh join...hahaha...

amacam?...mantap tak?...

for the record :
modal untuk hadiah nie gua tarik dari duit nuffnang yang lu orang klik...terima kasih dan klik la lagi.
gua tak ambil pun duit tue.. gua bagi lu orang balik..haha...(ouh baiknya...boleh buat boy friend~~)

10 ulasan:

I*K*T*I*R*A*F berkata...

ok,saya join!

phewwwww,apesal rasa macam kena marah je baca entri ni eyh? hahahahahahahahahahahhahahahahahhahahahahahaha :D

~roslinda~ berkata...

(ouh baiknya...boleh buat boy friend~~)
haha betol lah statement tuh!
hahahhaha
xyah wat contest,bg kt sy je xleh ke?haha
nk join tp x terros.GERUN!

y3op berkata...

aku nak join!!!!!!!!!!!!...adiah mesti rm100 above...

rhazes mohamad berkata...

teacher : mana ada marah...normal la lelaki kacak tulis macam nie..haha

auntie : saya mmg nak bagi awak la...tapi tunggu la lama sikit...boleh tak?....haha

~roslinda~ berkata...

hahahahah
yes!
itu yg sy nk dgr tuh..
sy taw dah~~~bhahahaha
sy tunggu!!!!!!!!!!haha
eh da pndai gne cacing ea skang?beli dgn spe ni?hahhaha

rhazes mohamad berkata...

cis...

cacing tu jangkitan dari awak...
saya dah buang dah...

~roslinda~ berkata...

hahaha
eleh hari tu sombong xnk beli~
tp last2 ckp sy lak jangkitkn..
pe kes?haha

y3op berkata...

bile nak start ntah?...dah nak abih sume lagu aku dgr...

beloglala~ berkata...

weh aku join:) aku x nak hadiah tangga:)haha

rhazes mohamad berkata...

hadiah berumahtangga pun boleh...haha