...semalam yang serabut...




aha...wednesday...ive been waiting for you for the whole week...
ada ape ngan wednesday??...uhu...
wednesday adela hari di mane di dalam jadual aku tiada kelas langsung...


huh...entry kali nie aku akan citer puler bgaimane regestration day utk tahun ke 2 aku kat kmpp...aha...tahun ke dua nie la aku knal ain@unta..alia@bukit tinggi...itu jer kot blogger2 yg ade kat sini...gi r tgk blog diorg...aha...sajer r promote...diorg pon plukan promosi...kerana ape?...kerana dua2 singgle...ahaha...

berbalik kepada citer reg. day aku...tahun nieh....aku tumpang member aku gi sane...abg dia anta...awal2 subuh da gerak ke penang...mngantuk giler kot...tapi gerak gak...sampai2 jer kat penang...masuk kolej...pkai tie dah...dah reti ikat tie kot...hensem r time tue...ahaha...regester cam biasa...tapi yg wat spoil giler time tue boley plak aku ttinggal slip byaran yuran kat umah...siot so that aku x bley reg cam biasa...seb baek aku da knal da pn. faizah tue...aku ayat punya ayat...dia kuarkan satu buku panjang ape ntah...dari bsn kot...ttiber aku tgk kat situ ade name aku...that meant aku mmg da bwat byaran yuran...aha...selamat...so aku pon di pindahkan ke bilik ape kejadah ntah...jauh giler kot nak gi klas...cam haram...aku pon pindah r blog c1 secare haram...lpas reg. cam biasa r ade orientasi....aku mmg x suka orientasi nieh...cant help la...im not born with it...tpi diorg pakse gak gi orientasi...ah...so aku pilih la slot2 yg aku nak pegi...yg pasti kalu ldk mmg aku x pegi...biasa la kan kalu ldk nie...ade yg nyanyi2 tue...huh...mengedik2 jer aku tgk fesi2 tuh...aha...fesi tue da r sebaya aku...haha...dia dikategorikan senior sbb dia dak dtahun...owh result dia mantap la...4flat dua2 sem kot...skrg kat usm...pharmasi...aha...camner ntah aku boley amik tau...dia ok kot...xde r mendesak aku sgt time orentasi dulu...kalu aku ckp aku xnak bwat dia pon xbyk bunyi...terus cari org lain...dia pon tau aku sebaya dia...so...respect each other la ok...xde r respect sgt pon....aku kalu ckap ngan dia pon pkai bhase kau aku jer...dak2 lain tgk da pelik jer...ah...sory fesi name kau aku lupe...aku ingat lagi...second day orentasi...huh...hari paling malang kot...standard r...kalu gi kolej...yg smokers tue...mesti ade bwak stok2 sampingan kan...so aku pon cam bease...bwak stok gak...3 kotak dunhill 20 utk 2 minggu...so second day...total rokok yg ade kat tgan aku sumer 54 batang...aku simpan kemas di dalam almari...tapi kemas jer la...x cover pape pon...x tersorok pon...kalu bukak jer terus nampak...so that malam sebelum tue mindset aku mmg xmo gi ape2 aktiviti esok nyer...aku pon slamber la tido lambat...bwat cam xde pape...pagi tue baru aku nak tido...aku sedar time sumer budak bersiap2 nak gi slot diorg...aku buat dek jer dan terus tido...huh...ttiber aku terkejut...ade org bukak pintu bilik aku walaupon aku da kunci...shit...zamri (felo)..dia bukak bilik aku...dia kejut aku...selongkar almari aku...jumpa stok aku...ahaha....kantoi...bungok btol...aku ingat selamat...dia selamber jer...suh aku turun gi hep...bwat pengakuan...damn...kantoi...tajuddin
(hep) plak...dia kira rokok aku..."ok sumer skali 54 batang"...sambil mngeluarkan pembaris dia yang ade kalkulator skali...pembaris tue...mmg pelik jer aku tgk...gajet lame...ahaha...seb baik bukan sempoa@abacus..."54 x rm 5=rm 270...so awak kna byar saman rm 270.."...aku agak terkezut...giler...mane aku ade dwet...aku tanye.."kolej nie ade court kan?...xkan x naik court..ttibe jer encik nak tetapkan camtu dgn xbagi saye wat rayuan lagi"...beliau kate.."awak da buat banyak kesalahan...awak pindah bilik haram..xpegi orentasi...awak sepatutnyer da kna buang kolej da.."...ah malas aku nak ckap byk2 ngan dia...lpas dia suh blah...sku salam dia...aku blah terus...naik bilik...tension...aku citer kat member2 aku...diorg kate aku tipo...diorg xcaye...aku malas r nak merayu kat diorg suh pcaye...sampai la malam tue plak (mlm ke dua orentasi)...lapar dowh...time tu da nak issyak...tapi kuliah maghrib kot time tue...aku dan bbrp yg lain...gi kafe...cari mkn...kantoi plak ngan mahfuz (fello jugak)...argh...kna patah balik gi dataran...org da nak abis smyg isyak...jadi la makmum masbuq...habis jer smyg...kna panggil balik ngan tajuddin...aku xpham ape yg diorg anti sgt dgn dak tahun ke 2...nmpak obvious sgt la time tue...salah kecik jer pon...nak kna wat surat pngakuan ape kejadah ntah...ugut nak kna bwang dari kolej la...cam ape jer...lpas kna panggil tue...sume di arah masuk dlam admin...masuk2 tu...makan la sorg sedas penampar tajuddin...sampai turn aku...da x kuat la...tangan dia da sakit kot...haha...masuk lagi office dia...kali ke dua utk hari tue...dia cram2..blablablabla...sampai ttibe dia terperasan aku...dia benti jap..."awak ni yang kes rokok pagi tadi kan"....hahaha...da lame kot aku kat situ...baru nak prasan...mber2 aku yg kat situ pon baru percaye...diorg ingat aku main2... lawak giler tajuddin time tue...cam ape jer...biler aku ingat balik diorg nyer pshyco dulu...nmpak sngat yg diorg ni klaka giler....lagi2 zamri...time kes pkol budak pdt...antara frasa yg beliau kluakan...


"saya dapati pelajar2 nie mngikuti pergerakkan felo kerana sewaktu kejadian ini berlaku semua felo sedang berada diluar kawasan kolej"


...dia nie dulu polis...aku dgar citer la...sbb tue bhase yg dia guna kalu boley nak macam polis gak...knape ntah yusop aslam x amik dia blakon gerak khas....klaka siot org tua tue...padahal xde mase kot nak siasat pergerakkan diorg...haha...

genap sebulan aku ade kat sane...aku da assume sume bnda yg belaku time orentasi dulu diorg halalkan jer kot...sbb diorg x panggil2 naik kort pon...tapi...ttiber tepon aku bebunyi sewatu pagi...suh turun hep...aku pon turun la...gi jumper kerani tue...dia mintak keja same aku...aku pon mintak kerja same dia...dia suh aku suh mngaku skali lagi yg aku smoking ngan pindah bilik scare aram...sape la yg sanggup bwat...ikut ati mmg aku lari jer dari situ...xkan da selamat saje2 nak cari masalah kan...tau x sbb ape?...diorg citer...diorg da terbuang surat pngakuan aku...haha...aku ingat lagi name org tua tue...cik mail...dia r org tua yg bertanggungjawab adjust data aku dalam database kolej...tq cik mail...aku knang jasamu sampai biler2..ntah2 da pencen kot dia...kalo dia x adjust...sure idop aku susah time tue...kalu aku xsign surat pngakuan tue skali lagi pon sure profesyen dia tergugat gak...so saling bantu membantu la erk....cik mail tue...tuka no. bilik aku...tuka alamat rumah aku kepada alamat rumah kak nor...so that ape2 surat salah laku aku xkan sampai ke rumah aku tapi sampai ke rumah kak nor...ahaha...tq kak nor...tq cik mail...se ingat aku la kan...spanjang tahun ke dua aku kat situ ade 6 surat salah laku yg sampai ke rumah kak nor..dan cam ner ntah...ade la dua tiga yg sampai ke rumah aku...total sumer 8...ah...jahat giler aku...even en.hazrol...lectrer math aku...siap pnah kol mama aku bgtau hal aku kat kolej...uwh...terasa jahat diri ini...tapi tue sumer dulu...skrg aku assume tue sume ksalahan aku time aku blom matang...jgan ulang lagi tau...kate ku kpada radzi....lpas tue...aku naik la court...atas kesalahan bwak rokok jer...padahal ksalahan aku sblom tue...

1)mbawa rokok..
2)mngedar rokok...
3)tukar bilik tanpa kebenaran..
4)ponteng orentasi....

tapi yg lagi tiga tuh...da dimansuhkan ngan cik mail...baik giler org tua tue dgn aku...bagus r dia...semoga idop dia sihat sejahtera hendaknyer...


ok la da panjang sgat merapu nieh...da boley berenti kot...penat sudah tangan ini mnaip...so that...korang2...amik la pngajaran ape2 yg patut....haha...jumpa lagi next entry...asalamualaikum...




ps:hidup xbermakna kalu x adventure

4 ulasan:

meet uncle meen berkata...

ape senanyo ko bg kat cik mail tu smpe die bek sgt ek??haha

rHAzeS m0HamAd berkata...

ade r...
hal2 org tua...
budak2 mane bley tawu...sebok jer..
gi jauh2 sane...main layang2 ke main guli ke...

eRiN berkata...

hahaha..ak penah dgr cite ni time matrik dulu...tak sangka ko betul2 da berubah skrg..bagus la,,teruskan (:
p/s : ak pn penah gado ngn ko dulu..pape pn, sorry psl bnd2 lps..hehe

rhazes mohamad berkata...

haha...

tak payah nak ingat weh kisah lama dah....

aku pun mintak maaf gak...sebab kurang ajar dulu....