night!

dan kalau kau mengharap kau seekor bird...
kau mesti fikir kau boleh terbang bebas tinggi

tapi pernah kau fikir burung tak boleh garu belakang badan dia...

sepanjang hayat kau merasa kegatalan yang critical extreme..


dan kalau kau mengharap kau seekor fish..

kau mesti fikir kau boleh berenang jauh ke dalam mariana...

tapi kau pernah fikir ikan tak boleh bergerak kalau tak ada air...

hidup kau akan terus ke dalam tanpa tahu dunya luar dengan mariana kau sendiri...


dan kalau kau mengharap kau seekor lion...

kau mesti fikir semua orang akan takut dengan kau...

tapi kau pernah fikir singa tak boleh hidup kalau tak makan daging..

pernah ke selera kau tetap dan tak berubah??...






bukan untuk high-lite kelemahan entiti lain...
tak untung sedolar pun...
untuk ape pointing finger??...
what about another fingers remain??..
??...dua question mark...
patut di baca dengan intonasi yang tepat??..
pernah tahu fakta ini...
fakta ayah kau juga tahu translasikan...
serentak euphoria mendengungkan bass melaknat sunway...
sucikah matahari yang terbit dari situ??...
sucikah air pasang surut lagi...
apa yang berlaku pagi tadi?..
ada sesiapa...sanggup tampil?...


owh...



"maaf""maaf""maaf..."



"antidepresan tertinggal terus dalam locker hijau sebelah ujung kanan..."



perlukan gps ke?...owh..pathetic or narcissistic...
harap ada sakarin rendah mampu hentikan dia...
siapa dia??...dia dah capai level over usage...
tapi tak mahu berhenti...
biar biol kepala sakti waris nenek moyang dia....

biar hijau itu terus tukar cahaya biru...

biar biru jadi satu dan merah terus tunggal tanpa rakan...

ada satu lagi yang manis untuk cik kuning...



cik kuning...sila tukarkan mode telefon bimbit anda ke Djiam...

untuk melaram :sila tekan butang satu...

untuk cakap besar : sila tekan butang dua..



"anda akan di layan sebentar lagi kerana perunding perkhidmatan kami sedang sebuk mengumpat suprvisor kami"



gelanggang gedik akan terus dilanjutkan tarikh akhirnye sehingga kiamat...
sesiapa yang berminat sila cepat2 menjadi popular dan terus gedik...
peluang akan terus dibuka sementara menunggu ketibaan izrael...
sebelum jumpa either malik or ridzwan...



dalam hidup...
rase nak buat semua perkara satu kali...

semua dapat rase...

semua rase adil...

terimakasih bumi hidangkan santapan journey yang tak toll free...

siapa dalang??...kita tak nampak...

siapa salah??...ada yang nampak...tapi sayang dibutabutokan mata...

sudah!!...

tiada lagi kalam yang khilaf bila yang nyata juga dipacu khilaf!!...


ps:tolong letakkan label yang sebaiknya di ibujarikakiku saat aku di autopsi nanti...





4 ulasan:

أسمأ أحمد بهاري berkata...

err.. ak kurang faham.. sambil menggaru kepala.. huhu~

A I N >.< berkata...

makin b'belit
teruskan.
aq suke
tp phm.
(^_^)

rHAzeS m0HamAd berkata...

asma'=haha...bace la banyak kali...
ain=ha...ape yg ko pham?...

A I N >.< berkata...

eh mcm typo je
x phm sbnrnye
:D