IKLAN PUNYA PASAL

Dari aku kecik ramai orang melayu main mercun main bunga api waktu raya, gua rasa budaya tu tak jauh beza dengan budaya cina waktu tahun baru cina. Dekat arab saudi tak ada benda nie setahu aku.

Dari aku kecik ramai orang melayu yang pasang pelita waktu raya, malam tujuh likur katanya. Dan lagi sekali gua rasa apa beza dengan rumah india yang ada pasang api waktu deepavali. Negara Islam lain tak ada buat macam nie. Tak tahu lah kalau Indonesia atau Brunei ada buat.

Tiba tiba ada iklan macam nie baru ramai yang jadi ustaz/ah ramai yang melenting, haha.. kenapakah?..


video

for the record :
selamat hari raya

4 ulasan:

Tanpa Nama berkata...

sume sebab iklan beca terbang..hehehe~~~...

azian azman berkata...

aku rase iklan ni everything ok except for beca terbang...apekah mksdnye tu?
isu sudah selesai bukan?
tarik iklan is the best way..
tidak bgs utk knk2 yg membeso utk menonton..
for us maybe its ok..kite sudah tau nak beza yg mane betul n yg mane x betull..
tapi for them byk lak persoalan yg timbul nanti..
nak naik beca terbang time raye cm iklan kat tb..
budak kecik ape tau kan?kepala penuh ngan ilusi..kartun pun mau dijadikan realiti..

pnjg lak aku mengomel..adios...

zool berkata...

rasa dah selesai.. tv3 dah tarik iklan atas sensitiviti umat Islam di Malaysia ni...
takpe takyah citer lagi.

rhazes mohamad berkata...

ehehe...

ini entry lama la..