MAS


Everyone in the universe got their own dream, yet we can be comprised of both element fantasy and reality. thats make reality TV shows are easily to get into its place these days.

yes no i mean whatever. it is just an analogy and as far as im concern it wont be any matter for anyone.

and hell yeah, its been a while since i just realize that blogspot introduced a pretty cool interfaces upgrade. the dashboard nampak macam cool.

i would love to generalize thing bukan macam buletin utama dan NGO yang pergi report polis pasal kes smart ass MasTabu. macamlah tak ada modal nak buat berita. keep repeating the same all news.

then this MasTabu (since im already typoed up there and i found its cool) got a huge coverage and turn to be a celebrity. got approximately 15 minutes coverage kat bulletin utama semalam. aww.. kelas you sabu!

ada pihak yang cuba manipulasi sejarah dan juga ada pihak yang cuba perjuangkan fakta. but in the mean time, ada juga pihak yang cuba perbetulkan fakta yang salah macam tegakkan bendang yang basah. Bangang mana ada bendang yang tak basah dan boleh tegak. kenapa entah aku taip bendang, alang alang dah salah malas aku nak perbetulkan.

so now you know the scenario. pada zaman dahulu terdapat juga good cop dan bad cop. Same goes to this day. ada polis jahat ada polis baik. orang zaman dahulu nenek moyang kita bukan semuanya berjiwa kudus.

tak kiralah dia melayu india atau cina. kalau semuanya baik, hari ini PM najib tak perlu perkenalkan konsep 1malaysia. kerana apa?. kerana kesepaduan kaum telah dicapai dan jibby and rosie boleh keluar merapatkan hubungan diplomatik untuk menarik minat pelabur asing datang melabur di Malaysia.

than national debt can be trimmed nicely. you really have to know that our beloved country got a lot of debt. if you dont know yet, berhenti tonton buletin utama. berhenti baca harakah. get more valuable news to read for the next generation sake.

you know that our cucu cicit boleh hidup macam orang somalia. sebut pasal somalia, my deepest condolence kepada keluarga jurukamera bernama yang kena shot dead di mogandishu somalia. it is sad thing when we giving a hand to needy and things like this happened. jahat betul!

yes, cucu cicit kita are potentially spend their live in that patent. recessive unemployment dan inflasi boleh terjadi in any minute. so there are a fact that will confirm my words. pergi lah cari.

so ask your government whats with the pembekuan pengambilan kakitangan kerajaan and reduction of subsidy?. there must be something bad behind the scene.



this is not the article untuk menghentam kerajaan kesayanganku. ini berkenaan perkara penting yang sepatutnya diberi perhatian. Bukan kes MasTabu dan NGO yang entah dari mana buat report polis.

berhentilah memperjuangkan fahaman politik anda. bila entah kebangkitan khalifah nak bermula. idea demokrasi ini langsung tak kondusif dan bersifat kebritishan.

i realy hope someday, everything will be just fine. thank you.

with love




1 ulasan:

nabilah saraf berkata...

okayyy, high five!