LEE CHONG WEI

suatu petang yang suam suam kuku di masa dahulu....abang aku baru pulang dari USIM...adik aku pula baru lepas menjalani pembedahan di kepala....selepas terbabit dalam kemalangan kecil di hadapan rumah....bertembung dengan kereta....alhamdulillah....pembedahan dan healing progress semua berjalan lancar.....tiada komplikasi lagi setakat ini.....doktor doktor hebat HKL kata itu extradural hemorrhage....hebat tabib tabib kat HKL itu.....aku macam biasa lah....mula rasa dengki pada profesyen mereka.....kenapa entah aku tak belajar betul betul dulu....kalau tidak boleh jadi tabib dekat mana mana rumah sakit......



berbalik pada cerita adik aku.....macam biasa lah....orang kalau lepas keluar hospital semua keinginan dia diturutkan.....ayah aku belikan permainan entah apa kejadah entah....permainan yang masa aku kecil kecil dulu jangan mimpi nak dapat.....tapi ayah aku steady belikan untuk dia....nasib baik dekat hospital itu cuma ada satu TV dan konsol permainan video tak pernah ada orang bawa lagi....kalau tidak dah tentu adik aku melalak lalak sambil main XBOX360 secara solo kat hospital itu.....bila kalah mula lah dia bodohkan watak dalam game itu.....ingat dulu masa aku ajar dia main solitaire....bukan reti pun....tapi nak main juga....aku bagi juga....akhir sekali dia bosan.....show-off je lebih......

abang aku??...owh....dia balik....lepas itu adik aku merengek nak main game kat dalam handphone abang aku.....abang aku malas nak layan....dia bagi je....aku pun tak tahu dia main game apa....aku buat tak layan je....sebab kalau aku layan nanti dia merengek nak telefon aku pula....walaupun aku tahu kalau aku pergi masjid ke....pergi surau ke.....dia mesti curi curi main telefon aku.....sebab itu kadang kadang dalam album telefon aku ada gambar yang pelik pelik....perangai......

masa dia main game itu....aku tengok TV.....lepas itu tiba tiba dia cakap...."bodoh...lee chong wei....pukul bola pun tak kena "....aku masih buat biasa dalam mod malas nak layan.....sekali lagi dia cakap...."pemalas punya lee chong wei....kejar la bola tu....".....aku dah mula rasa syak sesuatu yang ganjil....ada ke java game badminton??....

tiba tiba abang aku keluar dari bilik...."mana ada lee chong wei main tenis...."....aku dah mula gelak sambil mata dah nak terkeluar....main tabur ikut rasa je......adik aku masih dengan pendirian yang lee chong wei seorang pemain tenis....ikut dia lah....tapi tahap keyakinan dia yang buat aku tak puas hati....siapa yang tipu dia lee chong wei itu pemain tenis??....sila bertanggungjawab....siapa nak jawab kalau nanti tiba tiba dia tukar cita cita dia jadi seorang pemberita sukan??.....pernah sekali aku bangun lambat dari tidur....terus ke dapur untuk berus gigi dan cari makanan....adik aku yang konon konon sedang membantu mak aku masak di dapur...tiba tiba bersuara....."mama....si manja mama dah bangun......"....aku speechless....mana entah dia belajar perli memerli.....jadi kalau sesiapa yang ada adik.....sila jaga elok elok.....jangan bagi pengaruh jahat masuk kat dalam otak mereka......



10 ulasan:

baby at|ey berkata...

first time nk komen entri awk. si mnje mama ea? hahahahaha!

nabilah saraf berkata...

muka adik kau mirip kau lah.
ehe

nabilah saraf berkata...
Ulasan ini telah dialihkan keluar oleh pengarang.
dadih double layer berkata...

assalamualaikum...alhamdullilah adik ko dh sihat...aku pon x tau pasal mende ni...btw...al ingt adik ko men game bola..rupenye tenis..lawak gak...biarkan die dngan persepsi die...

dadih double layer berkata...

jage adik ko elok2...

NuRhAnIsAhSaFiAnShAhNuM berkata...

salam singgah..

entah kenapa,bila baca entri ni terus ingat adik!

ahhhh..hati..

nuRuLain_zAiNi berkata...

budak2 skrg tak sama ngan budak2 dulu..

~roslinda~ berkata...

alahai mnje mama...
hahahaha
mnje lh tuh..bgn lg lewat dpd adik..=p
muka sama lh k0rg...mmg sibling!
heee
tuh la,,nk jd d0c gak..h0h
lau x,leh sng2 je beli dslr...ecey smpat lg..huu

tengku aziah berkata...

best jgak adik awak nie ek?
hhehe

BezBuddy berkata...

hehe...kantoi ank manje =)