JINX PARENTS

assalamualaikum...

makin banyak ye kes buang baby sekarang nie.....bulan bulan puasa pun ada lagi..... mathematically counting....jinx parents ni buat babies yang kena buang nie lebih kurang dalam bulan disember atau awal januari yang lepas......nak sambut new year punya pasal.....maka operasi pecah dara berjemaah dijalankan.....nak seronok punya pasal......dan berpotensi besar.....perbuatan ini didalangi oleh remaja....nak tulis melayu ke tak?...itu korang boleh fikir sendiri.....



kita refresh balik apa yang berlaku dekat palestin......babies di bunuh sewenang wenang.....tapi kat malaysia......tahu je mengandung terus down.....terus bercabang pemikiran......nak buang anak nie kat mana......surau?...masjid?....tong sampah?.....terus risau.....saat baby lahir....terus buang kat port port yang mana sempat.......kalau yang hidup tak apa lagi......ini kalau yang dibunuh?.....kesian kan?.....baby pun nak hidup......baru dapat sip oksigen dua tiga pam dah ajal......

tapi jinx parents nie tak kisah kot.....sebab tue diorang selamba jer buang sepah sepah......sebab nak jaga nama....maruah.....sanggup gadai satu nyawa.....

ok.....kalau nak cakap benda yang dah lepas memang tak guna kan......jadi kenapa tak ambil langkah pencegahan dari awal....cakap memang mudah......cuba senaraikan?......susah kan?.....kita memang dah sampai tahap hampir kiamat nie weh......kalau jahilliyah dulu baby girl je kena....tapi sekarang zaman moden.....zaman masing masing ada blog......baby boy pun kena......baby boy....you are not lucky enough to be born these day......save your smile for me in heaven....im trying to strive here for your next brothers and sisters fetus.....

jadi ke mana arah kita selepas ini?.....adakah happy ending?......tak juga.....aku rasa kita akan makin teruk.....sebab?.....sebabnya banyak.....tak perlu nak di list down di sini......lepas nie buang baby dah macam normal sangat kan.....

so that aku rasa akan bakal ditubuhkan pusat pembuangan anak malang......tak sopan rasanya pakai anak haram......sebab babies tak bersalah.....sekolah hamil pun nak ditubuhkan.....tak mustahil pusat pusat yang mendokong aktiviti macam ni akan ditubuhkan....

maka jinx parents akan tarik nafas lega.....mereka boleh buat baby sesuka hati......paling kurang pun poor baby yang terhasil akan dihantar ke PBC....poor baby center.......dan mereka akan bebas buat anak lagi......maka PBC akan dibina di mana mana......cawangan kedah....kelantan....selangor....johor.....dan banyak lagi.....

PBC cawangan USA



maka jinx parents....bebas berkeliaran.....menghabiskan waktu muda dengan membuat banyak lagi poor baby....

bullshit....babi pun tak macam ini......

****

ok.....kita kembali kepada mode yang lebih membina masyarakat.....sebagai seorang remaja.....kita kena memainkan peranan yang penting dalam membasmi gejala buang baby......Law enforcement telah dilakukan....di mana jinx parents yang didapati bersalah bakal disabit dengan tuduhan cuba membunuh atau membunuh......

tapi macam biasa.....LAW IS MIND WITHOUT REASON-aristotle......undang undang dicipta untuk mengurangkan......not to make it zero......bila entah nak zero?.....for sure after life.....

sebagai remaja.....kita kena menjaga diri dari terjebak dengan perkara seumpama ini.....bermula dari pagi......bangun tidur.....kita kena berazam dan berniat sambil minta tolong pada tuhan untuk tidak terlibat dengan persetubuhan luar nikah untuk hari tersebut......

esoknya.....bangun lagi.....niat lagi sambil minta tolong pada tuhan.....dikuatkan hati untuk tak terlibat dengan persetubuhan luar nikah.....lepas tu bangun dan mandi.....teruskan hidup macam biasa......jaga sembahyang.....kita dah nak kiamat dah nie.....dan amalkan hidup yang sihat.....

ada yang cadang untuk buat pusat itu pusat ini tanpa melihat pusat sendiri.....sebenarnya mudah saja.....orang orang besar kena terapkan nilai nilai agama dalam kehidupan rakyat......walaupun macam dah terlewat ......sebab orang sekarang bila masuk isu religion talk.....baru nak nampak selendang di kepala......afterward.....buka dan menang.......tapi tak salah kan kalau korang nak mulakan sesuatu yang baik.....tak ada dateline.....kecuali lepas mati......

jadi apa yang sangat perlu ditekankan disini adalah......penjagaan diri.....dan agama......dan untuk ibu bapa..... jangan pergi jauh sangat sampai ke bulan tapi anak di rumah ditinggalkan bersetubuh dengan setan......

sekian...

for the record:

its not so rocket science....but some of us love to complicate the situation like they did....they not even sure what they looking for....but someday....they will surely regret their own wasted age....nak hidup di marikh konon....sampai bila?...




5 ulasan:

Kay berkata...

beb ko usha ini
http://blogserius.blogspot.com/2010/08/serius-sadis-wad-bersalin-di-seirra.html

kat sierra leone nisbah pompuan mati bersalin even ada bidan sangat tinggi.
tapi kat mesia beranak sorang2 pun tadehal maa.
hebat kan remaja pompuan mesia!

Kay berkata...

ohh mate, lagi satu, kat jasin pun nak bukak pusat mcm tu err apa nama sekolah remaja mengandung lebih kurang nama dia - ali rustam ckp kat aku

rhazes mohamad berkata...

haha....but USA dah lama ada PBC....tapi aku tak tahu apa function PBC kat USA.....aku main tabur jer.....haha...

ali rustam is antoher genius born in malaysia....everybody knew that....oh for god sake....its a sincere lie compliment though.....

guna la google dan cari video jasin dirogol tornado....kat facebook pun ada....ouh menginsafkan

kenapa dia buat sekolah pregnant girl....apsal tak buat MRSM-PG jer....tanya dia...SBP ke....sekolah agama ke....haha

Kay berkata...

ciss ko main tabur je ke chelake..haha
ehh video kat bazar tu ada kaitan kah dgn ali rustam? jeng jeng jeng..mungkin...kehkeh

rhazes mohamad berkata...

itu kuasa tuhan....kalau tak ada angin takkan kanopi kat bazar boleh terbang terbang

sadis doe link tersebut....gambar akhir sekali....menyayat hati....