SUNSHINE AND RAIN

ramai yang terkejut bila aku cerita aku dah tak buat benda lama lagi...
aku dah tak buat benda yang orang lain sibuk buat....
aku dah tak buat benda yang orang seusia aku buat...
aku dah tak buat benda yang sepatutnya orang tengok aku kena buat....

kenapa entah....aku berani sangat barangkali....
kenapa entah aku pegang sangat prinsip kalau nak dapat banyak kena berani hilang banyak....
siapa entah dorong aku pegang prinsip sebegini gila...
apa entah aku dapat lepas hilang banyak sebegini...

ada...
kau tahu apa?...
kebebasan....
tiada dijual di mana mana...
tiada tanda harga...
hidup menjadi diri...

dulu
setiap hari...
setiap pagi...
aku hidup hipokrit...
gembira...ketawa...risau
tapi plastik...

hari ini aku lari...
berdiri...
berdikari...
sendiri...
sama suara sendiri...
sama kaki sendiri...
bangkit dari mimpi yang penuh iri...
aku cuba berani....
pura pura berani...
dan aku berani....



for the record :


kenapa entah aku layan cerita ini...according to someone ia tak jauh sangat dari current life aku...
give me some sunshine...give me some rain...
give me another chance...
i wanna grow up once again....

4 ulasan:

I*K*T*I*R*A*F berkata...

Blast!

DIA sayang kamu! :)

y3op berkata...

cite 3 idiots ke?..

y3op berkata...

all is well

bbraihana berkata...

:) saya pun same. nway thanks :)
eh2,thanks sbb tulis kondisi yg same gak :)