TAK ADA MODAL

modal adalah merupakan suatu titik tolak yang penting dalam segala hal....modal merupakan sesuatu yang abstrak sehingga boleh diterjemahkan dalam interpretasi yang pelbagai....bagi seorang yang islamik dan alim....mereka sudah pasti menjadikan pahala sebagai modal untuk mengecapi syurga....

bagi kaki judi pula....mereka sanggup menggadaikan barang kemas milik isteri untuk dijadikan modal permulaan berjudi....

modal adalah amat diperlukan bagi memulakan sesuatu perkara.....jika pergi kelas naik motor atau kereta....anda perlu cucuk duit pinjaman kerajaan anda untuk mengisi minyak.....makan....beli rokok...dan  isi kredit telefon......kalau telefon tak ada kredit macam mana nak tanya kawan ada kelas ke tidak.....

susah kan?....

maka modal adalah sesuatu yang super possibly impossible untuk lari dari kehidupan harian manusia.....kehidupan lepas mati pun sama.....kita perlu kumpul modal pahala untuk memastikan kita hidup senang lenang dalam syurga.....

bagi seorang blogger tegar....apabila tidak mempunyai modal untuk menulis mereka akan cari cara yang paling senang untuk bagitahu pembaca mereka bahawa mereka masih hidup.....dan giat menulis....

selain itu....ada juga yang plagiat kerja orang lain untuk menunjukkan kepada pembaca mereka bahawa mereka genius smart-ass.....ini cara paling celaka.....orang buat blog dia juga mahu buat blog.....tapi tak tahu nak tulis apa......curi orang punya idea.....olah sikit sikit.....dan published.....oyeah!...pathetic....

ada juga blogger yang setakat buat macam ni....


lepas itu tekan publish....ini gaya yang selalu sekali digunakan oleh blogger yang tak ada modal nak cerita......mereka akan cakap let the picture tell you....while the picture obviously got no ability to do so.....it makes some us who love to jump to the conclusion think that the blogger just wanted to show-off his/her brand new DSLR......yeah seriously.....some of us love to jump as high as it take......sue us.....haha.....

and by the way.....i also got no issue to put in here..... just watching youtube....all the idea flew away....i  wish my gold age wont end up senile and deaf as well.....

for the record :

aku pernah di tag di foto dslr yang tiada aku di dalamnya....cilaka

"10 ringgit keronyok jadi bukti jenayah semalam...
aku keluh-ketawa seragam"

6 ulasan:

I*K*T*I*R*A*F berkata...

aiyark!! terasala pulakkkkkk.

dulu2 pernahlah letak entri gile gamba.tapi bukan nak menunjuk DSLR baru lah.hahahhaa :P


~rajin update blog eh sekarang?

rhazes mohamad berkata...

haha....xde benda nak buat.....update je la....huhu

azian azman berkata...

somtimes it depends on individual to show their expression..maybe dgn gambo bole smpaikan msg depa..

p/s: haha..terasa beb ngan ko nye entry ni..fuhh...berpeluh~

rhazes mohamad berkata...

haha...

cis....semua nak terasa.....aku tak cakap pun taktik tue teruk.....aku cakap itu cari paling mudah....UP gambar....lepas tu tak describe....stylo kan....haha

Kay berkata...

gua tau sape yg tag lu..ahaha

rhazes mohamad berkata...

kay....diam diam weh.... sensitif dol....haha